Ανατομία ενός φλίπερ

 Ένα φλίπερ αποτελείται από τα εξής βασικά κομμάτια:

 • Καμπίνα (Cabinet)

Η καμπίνα ενός φλίπερ είναι το μεγάλο ξύλινο κουτί που περιέχει το playfield, τον μηχανισμό για τα κέρματα, τα κουμπιά για τις ρακέτες που παίζει ο παίκτης καθώς και το backbox που βιδώνεται πάνω του. Συνήθως η καμπίνα έχει στα πλαϊνά ζωγραφιές με θέματα σχετικά με το όνομα του φλίπερ. 

 • Backglass

 Το backglass είναι ένα κομμάτι γυαλί με ζωγραφισμένο το κυρίως θέμα του φλίπερ και βρίσκεται τοποθετημένο μπροστά από το backbox

 • Playfield

Το playfield είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του φλίπερ αφού εκεί κινείται η μπίλια(ες) και γίνεται το όλο παιχνίδι. Πάνω και κάτω από τοPlayfield υπάρχουν όλα τα εξαρτήματα (μηχανικά, ηλεκτρονικά) που δίνουν την γνωστή αίσθηση όταν παίζει κανείς. 

 • Backbox

 Το backbox είναι το όρθιο κουτί που είναι βιδωμένο πάνω στην καμπίνα και περιέχει όλα τα ηλεκτρονικά και τα displays του φλίπερ. Μπορεί να πει κανείς ότι είναι η καρδιά του μηχανήματος. 

 • Ηλεκτρονικά 

Τα ηλεκτρονικά βρίσκονται συνήθως μέσα στο backbox ενώ δεν είναι λίγες οι φορές κάποια πλακέτα να είναι μέσα στην καμπίνα και κάτω από το playfield και αποτελούνται απο τα εξής: 

 1. MPU board - Οτι είναι το motherboard για τους υπολογιστές.
 2. Driver board - Οδηγεί ολα τα λαμπάκια, πηνία, επαφές που υπάρχουν στο φλιπερ
 3. Power board - ολες οι μετατροπές των τάσεων απο AC σε DC γίνονται απο αυτη την κάρτα 
 4. Sound board - Ολοι ήχοι (εκτός απο ομιλία) που ακουμε απο ενα φλιπερ προέρχονται απο αυτη την κάρτα
 5. Speech board (optional) - Η κάρτα αυτή παράγει την ομιλία
 6. Transformer (Μετασχηματιστής) - Ολες οι τάσεις που χρειάζεται ενα φλιπερ παράγονται απο τον μετασχηματιστή